Кіберфахівці ГУР МОУ атакували російські ресурси, причетні до війни та пропаганди

12:20 09.09.2024

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міністерства оборони України здійснили масштабну кібероперацію, націлену на низку російських ресурсів, що мають відношення до ведення геноцидної війни.

Як повідомляе видання «Флот 2017» у результаті атаки постраждали підприємства, які виготовляють елементи для радіоелектронної бази та інші деталі для російської зброї, а також компанії, які займаються обробкою металів і розбудовою військової інфраструктури рф.

Серед атакованих ресурсів були відомі компанії, такі як “СМКомплект ЕК”, “КрістЕлКом”, “КонтурНИИРС”, “Чіп-проф”, “Челябінський завод промислової модернізації”, “Сібінструмент”, “Сметка.ру” та інші. Крім того, під удар потрапив пропагандистський ресурс “Сімферопольський форум”.

У ході кібероперації фахівці ГУР МОУ отримали доступ до 14 серверів, знищили внутрішню інфраструктуру атакованих систем шляхом видалення системних файлів, баз даних і резервних копій.

На сайтах атакованих ресурсів з’явились привітання до Дня Воєнної розвідки України, що стало додатковим проявом кіберзасобів інформаційної боротьби. Ця операція підкреслює активність і ефективність українських кіберфахівців у боротьбі з агресором.

Як вже писав “Флот 2017”, українські кіберактивісти атакували декілька російських компаній, які підтримують війну проти України та допомагають окупаційним військам.

Також повідомлялося, що російські інтернет-провайдери в тимчасово окупованому Криму зазнали кіберудари від Головного управління розвідки Міноборони України.

Ще на цю тему