Російський дрон, який впав у Латвії, був оснащений вибухівкою

08:40 10.09.2024

Представники латвійських Національних збройних сил на брифінгу в понеділок, 9 вересня, заявили, що дрон, який виявили на сході країни напередодні, містив вибухівку та використовувався для атак проти України.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на LSM.lv.

Командувач армії Латвії генерал-лейтенант Леонід Калніньш заявив, що на сході країни впав безпілотник типу "Шахед", який Росія використовує для атак проти України і який залетів із боку Білорусі.

Полковник Вієстурс Масюліс, командувач Військово-повітряних сил Латвії, повідомив, що безпілотник був оснащений вибуховим пристроєм, який знищили на землі після того, як дрон розбився.

За словами Калніньша, після аналізу і моніторингу ситуації зробили висновок, що безпілотник не був націлений на Латвію. Ведеться розслідування, аби встановити обставини падіння дрона – чи він зазнав пошкоджень, чи впав самостійно.

Командувач латвійської армії також підкреслив, що латвійська сторона зафіксувала прибуття дрона, але не став деталізувати, які саме рішення були ухвалені у зв’язку з цим.

Міністерство закордонних справ Латвії в понеділок, 9 вересня, викликало тимчасового повіреного у справах Росії у зв’язку з виявленим минулого тижня російським безпілотником на сході країни.

Главі російського посольства висловили "категоричний протест" у зв'язку з виявленням у Резекненському районі на сході Латвії безпілотного літального апарату військового призначення Росії типу "Шахед".

Ще на цю тему