Причетний до депортації українців х Криму євпаторійський «суддя» засуджений до 12 років увʼязнення

15:00 10.09.2024

Деснянський районний суд Києва оголосив вирок незаконному “судді” створеного росіянами в тимчасово окупованому Криму “Євпаторійського міського суду” і призначив йому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

За інформацією Центру журналістських розслідувань, засуджено Нанарова Олексія Олександровича. Він причетний до незаконної депортації громадян України з півострова.

Вирок був винесений 2 вересня. 

40-річний Олексій Нанаров – колишній суддя Євпаторійського міського суду Автономної Республіки Крим. Указом президента України він був призначений на цю посаду строком на 5 років у жовтні 2013 року. Вже весною 2014 року, з початком окупації півострова Росією, він порушив присягу та обійняв посаду в незаконно створеному росіянами судовому органі. 

За даними прокуратури АРК, на цій посаді Олександр Нанаров ухвалював незаконні рішення про видворення українців із Криму. Він мотивував їх нібито відсутністю дозвільних документів та недотриманням «правил перебування на території РФ». Однак жодні додаткові дозволи окупаційної адміністрації РФ в Криму для проживання громадян України на тимчасово окупованій території півострова за національним законодавством не передбачені.

2 вересня Деснянський райсуд Києва засудив Олексія Нанарова до 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, що належить йому на праві власності. Вирок оголошено заочно. 

З червня 2023 року Олексій Нанаров перебуває під українськими санкціями.
 

Ще на цю тему