Адміністрація Байдена надіслала Конгресу США звіт про стратегію щодо підтримки України ­­– Reuters

18:40 10.09.2024

Адміністрація президента США Джо Байдена надіслала Конгресу секретну доповідь про свою стратегію щодо війни в Україні.

Про це 10 вересня пише агентство Reuters з посиланням на три джерела, повідомляє Радіо Свобода.

Вказано, що у рамках законопроєкту про надання Україні фінансування на 61 мільярд доларів Конгрес попросив адміністрацію Байдена подати детальну стратегію щодо України до початку червня.

«Помічник у Конгресі сказав, що довгоочікуваний звіт надійшов до законодавців у понеділок, і вони ще не мали можливості його переглянути. Два інших джерела, які побажали зберегти анонімність для обговорення секретної інформації, підтвердили, що вона була доставлена», – йдеться у матеріалі.

Конгрес США схвалив виділення майже 175 мільярдів доларів допомоги та військової підтримки Україні та країнам-союзникам за два з половиною роки повномасштабного вторгнення Росії в Україну, пише Reuters.

Підтримку України Байденом, зазначено у матеріалі, схвалюють демократи та багато республіканців у Конгресі. Деякі республіканці, однак, критикували адміністрацію президента за те, що Україну обмежують у використанні американського озброєння, зокрема, для ударів по цілях на території РФ.

20 квітня цього року Палата представників Конгресу США схвалила законопроєкт про національну безпеку, який передбачає військову допомогу на 95 мільярдів доларів для України, Ізраїлю й інших союзників США, зокрема, для України в розмірі близько 61 мільярда доларів.

Голосування відбулося після того, як демократи і республіканці дійшли згоди щодо законопроєктів після місяців незгоди частини республіканців із подальшою підтримкою США для України на тлі вторгнення Росії.

Ще на цю тему