Підприємця, який годував управління МНС РФ в Криму, засуджено до 3 років тюрми

21:00 12.09.2024

Соломʼянський районний суд Києва оголосив вирок кримському приватному підприємцю, який організовував триразове гаряче харчування співробітників «Центру управління в кризових ситуаціях ГУ МНС Росії по Республіці Крим». 

За колабораційну діяльність його засуджено до 3 років позбавлення волі з конфіскацією майна, пише Центр журналістських розслідувань

Вирок було винесено 21 серпня. 

За інформацією Центру журналістських розслідувань, засуджено Тихонова Іллю Володимировича. Він зареєструвався як приватний підприємець згідно російського законодавства у листопаді 2014 року. 

За матеріалами справи, в листопаді 2022 року він уклав контракт з «Головним управлінням міністерства Російської Федерації по справах цивільної оборони, надзвичайних ситуацій та ліквідації стихійних наслідків по Республіці Крим» на організацію триразового гарячого харчування співробітників «Центру управління в кризових ситуаціях ГУ МНС Росії по Республіці Крим» в період несення чергування, а також окремих категорій особового складу МНС Росії, які приймають участь в доставці гуманітарної допомоги та інших невідкладних заходах. Загальна сума контракту становила 2 мільйони 81 тисячу російських рублів.

За даними російського реєстру Rusprofile, загалом для “Головного управління МНС” в Криму Ілля Тихонов поставив продуктів харчування на понад 7 мільйонів рублів. Також він співпрацював з Південним авіаційно-рятувальним центром МНС РФ, що розташований у Ростовській області (сума контрактів – 4,3 млн руб.) та сімферопольськими лікарнями. 

Соломʼянський районний суд Києва визнав Іллю Тихонова винним у колабораціонізмі (частина 4 статті 111-1 Кримінального колексу) та засудив до 3 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому на праві приватної власності майна. Суд також позбавив на 10 років підприємця права обіймати посади, повєязані із державною службою і місцевим самоврядуванням та займатися господарською діяльністю.
 

Ще на цю тему