Кремль покарав співробітників британського посольства через «шпигунство»

13:20 13.09.2024

Російська спецслужба нібито отримала документи, які свідчать про те, що «Лондон координує ескалацію міжнародної воєнно-політичної обстановки»

Федеральна служба безпеки (ФСБ) Росії звинуватила у шпигунстві шістьох співробітників британського посольства у Москві. Дипломатів позбавили акредитації.

Як інформує видання «Главком» про це повідомила пропагандистська «Парламентская газета».

Російська спецслужба нібито отримала документи, які свідчать про те, що «Лондон координує ескалацію міжнародної воєнно-політичної обстановки».

ФСБ заявила, що буцімто британська влада керувала підривною діяльністю в Росії та країнах колишнього СРСР через директорат Східної Європи та Центральної Азії міністерства закордонних справ королівства. Після початку повномасштабної війни в Україні цей підрозділ, на думку росіян, став спецслужбою, покликаною завдати стратегічної поразки РФ.

Російське МЗС припинило акредитацію шести співробітників британського посольства в Москві за «розвідувально-підривну роботу». Ідеться про таких дипломатів: Грейс Елвін, Джесіка Дейвенпорт, Ендрю Дафт Каллум, Кетрін Макдоннал, Блейк Паттел і Томас Джон Хіксон.

Відомство країни-агресорки пригрозило, що «якщо надалі аналогічні дії виявлять в інших британських дипломатів, ФСБ вимагатиме достроково припинити їхнє відрядження в Росії».

Ще на цю тему