Туреччина пропонує будувати нову архітектуру безпеки, аби припинити війну РФ з Україною

19:00 17.09.2024

Російсько-українську війну слід розв'язувати шляхом побудови нової архітектури безпеки на основі міжнародного права. 

З огляду на це, Туреччина продовжуватиме свої відкриті та таємні зусилля розвідки, спрямовані на припинення війни в Україні та Газі, заявив голова Національної розвідувальної організації Туреччини Ібрагім Калин, повідомляє Укрінфрм sз посиланням на видання Hürriyet.

"Міжнародна система, яка швидко змінюється і стає все більш крихкою, стикається з двома важливими глобальними кризами у контексті війни в Україні та секторі Гази… Російсько-українську війну слід розв’язувати шляхом побудови нової архітектури безпеки на основі міжнародного права", - передає видання слова Калина.


Щодо розв'язання палестинсько-ізраїльського конфлікту він наголосив на необхідності щонайшвидшого припинення вогню, а для довгострокового миру має бути рішення про створення двох держав шляхом припинення окупації.

"Туреччина продовжуватиме свої відкриті та таємні багатосторонні зусилля розвідки, спрямовані на припинення війни в Україні та Газі", - сказав Калин.


Зазначається, що очільник турецької розвідки взяв участь у конференції з безпеки, яка проходила в Азербайджані 14-15 вересня. Темою цьогорічної конференції, в якій взяли участь керівники розвідки та служби безпеки приблизно 50 країн, було визначено «Сучасні виклики безпеці глобальних транспортних шляхів».

Як повідомляв Укрінформ, у відеовиступі на 4-му саміті Кримської платформи президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив про те, що його країна незмінно підтримує територіальну цілісність, суверенітет та незалежність України, а повернення Криму Україні є вимогою міжнародного права.

Ще на цю тему