Вирок отримав окупаційний «політік», який поширював фейки тазакликав помститися за підрив керченського мосту

17:00 18.09.2024

Завдяки доказовій базі Служби безпеки 8 років тюрми заочно отримав очільник регіонального відділення партії «Справедлива росія» в окупованому Криму.

Фігурант публічно закликав до ведення агресивної війни проти України та поширював фейки російської пропаганди у своїх Телеграм- та Ютуб-каналах, повідомляє Головне управління СБУ в АР Крим.

З лютого 2022 року він активно підтримував збройну агресію рф у своїх соцмережах.

Ворожий поплічник публікував дописи, в яких називав Маріуполь «російським містом, яке потрібно денацифікувати», Львів – «лігвом фашистів», а також вимагав «покарати бандерівців» за підрив Кримського мосту.

Крім того, агітував підтримати псевдореферендуми росії щодо «приєднання» східного та південного регіонів України до складу рф.

Ініційована СБУ судово-лінгвістична експертиза підтвердила факти злочинної діяльності фігуранта проти нашої держави.

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд визнав зловмисника винним за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Його заочно засуджено до 8 років ув’язнення.

Оскільки фігурант перебуває на тимчасово окупованій території на півдні України, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.
 

Ще на цю тему