Сибіга у Бухаресті: Україна розширить консульську присутність у Румунії

18:40 18.09.2024

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга після зустрічі з румунською колегою Лумініцею Одобеску оголосив, що країни домовилися про розширення консульської присутності України в Румунії.

Про це він оголосив на спільному брифінгу у Бухаресті. пише Європейська правда.

Сибіга розповів, що на переговорах домовилися про розширення консульської присутності України у Румунії, а Румунія збільшить дипломатичну присутність в Україні. 

"Ми також домовилися розширити сьогодні консульську присутність України в Румунії. І я вдячний Лумініці за підтримку і співробітництво й надалі – посилену дипломатичну присутність Румунії в Україні", – сказав він.

Також Сибіга поінформував, що на переговорах порушувалося питання проведення спільного засідання урядів України та Румунії для обговорення всього спектра двосторонніх питань.

Також міністри обговорили енергетичну стійкість, Чорноморську безпеку, військову допомогу, роботу над втіленням "формули миру" та захист нацменшин.  

Нагадаємо, візит до Бухареста є першим пунктом у регіональному турне Андрія Сибіги. У румунській столиці він зустрівся також з прем'єром Марчелом Чолаку і очільником Сенату Ніколає Кіцу.
 

Ще на цю тему