В Швейцарії відбудеться конференція щодо розмінування України

19:20 18.09.2024

В Лозанні, в Швейцарії, 17 і 18 жовтня відбудеться конференція з протимінної діяльності в Україні (UMAC2024). Захід відбудеться спільно з українською стороною.

Про це повідомляє Swissinfo, пише Флот-2017.

В Міністерстві закордонних справ Швейцарії зазначили, що на конференції будуть присутні представники іноземних урядів, міжнародних організацій, громадянського суспільства та партнери Швейцарії та України з гуманітарного розмінування.

Зазначається, що конференція UMAC2024 зосередиться на інтересах цивільного населення та розгляне, як інновації можуть підвищити ефективність і безпеку розмінування.

Від Швейцарії на заході будуть присутні президент Швейцарської Конфедерації 2024 року, очільниця Міноборони Віола Амхерд і міністр закордонних справ Іньяціо Кассіс.

У швейцарському уряді нагадали, що приблизно чверть території України заражена мінами і боєприпасами, що не розірвалися.

У 2023 році Федеральна рада Швейцарії затвердила чотирирічний план допомоги Україні в галузі гуманітарного розмінування на суму 100 млн швейцарських франків (118 млн доларів). Крім того, Швейцарія реалізує програму допомоги постраждалим від мін людям і фермерам, які втратили можливість обробляти свої землі через мінну небезпеку.
 

Ще на цю тему