Європарламент закликав ЄС до повного ембарго на російський зріджений газ

08:40 20.09.2024

Європейський парламент закликав Європейський Союз запровадити повне ембарго на російський зріджений природний газ (LNG) і санкції проти Газпрому та російських нафтових компаній. 

Про це йдеться в резолюції, ухваленій у четвер, 19 вересня, у Страсбурзі на пленарному засіданні Європарламенту, пише LIGA.net

Також євродепутати виступили за внесення до санкційних списків суден льодового класу Arc-7, які експортують російський скраплений природний газ, щоб позбавити їх доступу до портів або західних морських служб.

Європарламент вважає, що ЄС і його держави-члени мають запровадити цільові санкції щодо морських суден, які Росія використовує для обходу санкцій на експорт нею нафти та газу й обслуговування її енергетичних проєктів в Арктиці.

Також депутати закликали запровадити санкції щодо ядерного сектору Росії та адресні санкції проти осіб, винних у порушеннях ядерної безпеки на Запорізькій АЕС.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.
 

Ще на цю тему