В Україні судитимуть двох російських суддів із Криму за колабораціонізм – СБУ

18:00 20.09.2024

Служба безпеки України завершила розслідування та скерувала до суду обвинувальні акти щодо двох суддів створених РФ Ленінського районного суду та Арбітражного суду Севастополя.

«За даними слідства, у 2024 році фігурантки добровільно обійняли посади в незаконних судових органах РФ. Виконуючи обов’язки «суддів», колаборантки чинили «правосуддя» від імені та в інтересах держави-агресора. А також ухвалювали незаконні рішення спрямовані на придушення спротиву активістів окупованого півострова», – повідомляє пресслужба СБУ у Фейсбуці.

На підставі зібраних доказів СБУ скерувала до суду обвинувальний акт за ч. 7 ст.111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

У повідомленні відомства не називають імена та прізвища обвинувачених, проте чиновник, який не був уповноважений розмовляти з медіа та побажав залишитися анонімним, повідомив Крим.Реалії, що йдеться про Олесю Бабарик та Ксенію Мамонову. Їхні публічні коментарі відсутні.

Оскільки викриті колаборантки перебувають на непідконтрольній території України, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти України.

Розслідування проводили співробітники СБУ в АР Крим за процесуального керівництва Прокуратури в АР Крим та м. Севастополі.

Ще на цю тему