У росіян справді рванула РС-28 "Сатана" чи навіть "Сармат", від ракети тільки кратер, але не там де думали

12:40 23.09.2024

Рашистський "Сармат", архівне фото з відкритих джерел

Як повідомляе Війсковий портал «DEFENSE EXPRESS»
На території країни-агресора відбувся рідкісна і таємнича катастрофа, у якому ми спробуємо розібратись нижче
Вранці учора, 21 вересня 2024 року з’явились повідомлення про новий успіх Сил оборони України - знищено ще один арсенал ГРАУ площею 2,6 км² та базу боєприпасів, куди звозили снаряди з КНДР.

На цьому тлі в різного роду пабліках почали циркулювати повідомлення про те, що там могло бути знищено навіть російську міжконтинентальну балістичну ракету РС-28 "Сатана" чи навіть "Сармат", першоджерелом тут виступили російські "ЗМІ" (по яким постійно лишається дискутивне питання, наскільки їх взагалі варто враховувати як джерела інформації по війні РФ проти України).


Однак вранці сьогодні, 22 вересня 2024 року, у відкритому доступі з’явилась інформація, яка таки дозволяє говорити, що у росіян справді вибухнула ракета РС-28 або ж навіть "Сармат". Але це явно відбулось у зовсім іншому місці та за зовсім інших обставин, аніж вважалось до цього раніше.


OSINT-аналітик MT_Anderson оприлюднив супутниковий знімок російського космодрому "Плесецк", який ілюструє результат невдалого випробування російської МБР ймовірно у проміжку з 20 по 22 вересня 2024 року.

Як випливає з наведеного знімку, пуск ракети міг відбуватись із шахтної пускової установки, старт був невдалим і це завершилось настільки масштабним вибухом, що на місці стартового майданчика залишився тільки кратер.


Рашистський "Сармат", архівне фото з відкритих джерел

Сам по собі вибух міжконтинентальної ракети при випробувальному старті – це катастрофа, яка може відбуватись буквально раз у півсторіччя. Бо попередній аналогічний епізод, який тут можна пригадати – це вибух аж у жовтні 1960 року на космодромі "Байконур" при першому випробувальному старті міжконтинентальної балістичної ракети Р-16.


Можемо припустити, що у випадку з кратером на місці старту "Сармата" росіяни навряд чи стануть офіційно визнавати сам факт катастрофи, не кажучи вже про офіційне оприлюднення результатів інциденту.

Однак тут можемо зауважити сам факт, що російська пропаганда образно кажучи "носить на своїх знаменах" зразок міжконтинентальної балістичної ракети, якою ще й регулярно погрожує Заходу, котра насправді за усю свою "біографію" пройшла успішно тільки один випробувальний пуск, хоча й уже прийнята на озброєння.

Що в свою чергу дало підстави для порівнянь, що рашистський "Сармат" літає в 5 раз гірше, аніж навіть ракети Північної Кореї, і це багато про що говорить.

Ще на цю тему