В Україні за колабораціонізм судитимуть двох кримських чиновників

15:40 24.09.2024

Прокуратура Автономної Республіки Крим скерувала до суду обвинувальні акти щодо двох кримських чиновників: «директора Департаменту транспорту та розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури м. Севастополя» та «заступника голови адміністрації Феодосії – головного архітектора міста». 

За інформацією Центру журналістських розслідувань, мова йде про 44-річного Таматаєва Станіслава Вʼячеславовича та 48-річного Бірюка Пилипа Олександровича. 

Станіслав Таматаєв та Пилип Бірюков. Фото: Лента новостей Крыма

Як повідомили в пресслужбі прокуратури АРК і м.Севастополя, чиновники обвинувачені у колабораційній діяльності (ч.5 статті 111-1 Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі.

“На своїх посадах обвинувачені виконують функції представників влади держави-агресора та забезпечують її діяльність на території півострова”, – повідомили в прокуратурі.

Також додали, що прокуратурою автономії скеровано до суду обвинувальні акти за ч. 5 ст. 111-1 КК України стосовно 68 окупаційних чиновників з Криму.

Раніше стало відомо, що в рамках кримінального провадження стосовно Станіслава Таматаєва Дніпровський районний суд Києва наклав арешт на земельну ділянку, що йому належить.
 

Ще на цю тему