ЗС Німеччини готові стати головною опорою стримування агресії Росії в Європі – Пісторіус

16:00 26.09.2024

Росія намагається підірвати єдність Європейського Союзу та НАТО гібридними методами, заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус.

"Для Росії Україна це тільки початок. Справжній ворог Путіна - наш вільний і незалежний, демократичний спосіб життя", - заявив міністр, пише DW.

Пісторіус також поскаржився, що 2014 року після нападу Росії на Крим, "ми замість того, щоб відреагувати на цей дзвінок, натиснули кнопку "відкласти сигнал тривоги".

Міністр підтвердив плани ФРН до 2027 року розгорнути в Литві повноцінну бригаду. Направляти військовослужбовців почнуть уже цього року.

"Ми усвідомлюємо свою відповідальність як центрального логістичного вузла в Європі, що гарантує, що війська можуть швидко переміщатися з Атлантики на східний фланг у разі потреби", - пояснив Пісторіус.

Внесок ФРН у збройні сили НАТО він описав так:

"Понад 35 000 німецьких військовослужбовців, 200 літаків, два фрегати і додаткові сили можуть бути приведені в оперативну готовність

Днями Пісторіус заявив, що допомога України у протистоянні агресії Росії обходиться для Німеччини дорого, але поразка українців через припинення цієї підтримки коштуватиме набагато дорожче.
 

Ще на цю тему