Британія вперше оштрафувала компанію за порушення санкцій проти Росії

08:30 28.09.2024

Управління зі здійснення фінансових санкцій Великої Британії (OFSI) оштрафував компанію Integral Concierge Services (ICSL) на 15 тис фунтів стерлінгів (понад 20 тис доларів США) за порушення санкційного режиму, запровадженого проти Росії у зв’язку з її агресією проти України.

Про це у п’ятницю, 27 вересня, повідомило Міністерство фінансів Великої Британії, пише НВ.

Як пише агентство Bloomberg, OFSI вперше в історії наклав фінансовий штраф за порушення санкцій проти Росії.

Зазначається, що компанія надавала послуги з управління нерухомістю фізичній особі, яка перебуває під санкціями, і чиї активи були заморожені у Великій Британії.

У Міністерстві фінансів Великої Британії підкреслили, що компанія у 2022−2023 роках «здійснила або отримала 26 платежів», попри те, що «знала або мала обґрунтовані підстави підозрювати, що ці послуги порушують фінансові санкції».

Також зазначається, що компанія не заперечувала штраф і виплатила його в повному обсязі.

26 вересня Британський уряд оголосив про введення санкцій проти п’яти суден та двох компаній, які займаються транспортуванням російського скрапленого газу (СПГ), зокрема в рамках проєкту Арктик СПГ 2.

Докладно про санкції можна дізнатися у Базі даних юридичних осіб, щодо яких запроваджено санкції України, Канади, Великобританії, ЄС та США у зв'язку з російською агресією проти України.

Ще на цю тему