ФСВП Росії відмовила в переведенні засудженого кримського журналіста Бекірова ближче до дому

19:00 30.09.2024

ФСВП Росії відмовила в переведенні кримського громадянського журналіста Ремзі Бекірова з ВК-33 Республіки Хакасія в колонію ближче додому. 

Про це повідомляє «Кримська солідарність» із посиланням на його дружину Халіде.

Як зазначається, Управління виконання вироків та спеціального обліку заявило, що для переведення Бекірова «обставин, що перешкоджають подальшому відбуванню покарання» журналістаув ВК-33, «не існує».

У ФСВП заявили, що засуджених за статтею про «тероризм» відправляють до виправних установ у тих місцях, які визначає відомство.

Як зазначила Халіде Бекірова, це вже п'ята її заява про переведення чоловіка в колонію ближче до Криму.

«Щоразу отримую відмови [від ФСВП] з різних причин. Зараз уже остаточно дали зрозуміти, що не переведуть ближче додому. А 5,3 тисячі кілометрів для нас дуже далеко. З дітьми їздити на побачення буде дуже складно», — розповіла дружина кримчанина.

У березні 2019 року російські силовики провели у Криму обшуки у будинках кримськотатарських активістів, зокрема представників громадського об'єднання «Кримська солідарність». Загалом було затримано 24 особи, серед них громадянські журналісти Осман Аріфмеметов, Рустем Шейхалієв, Ремзі Бекіров. 27 і 28 березня 2019 року російський суд у Сімферополі заарештував усіх затриманих. 10 березня 2022 року стало відомо, що суддя російського Південного окружного військового суду в Ростові-на-Дону засудив Ремзі Бекірова до 19 років позбавлення волі.

Правозахисний центр «Меморіал» визнав політв'язнями 24 кримськотатарських активістів, затриманих російськими силовиками 27 березня 2019 року в Криму.

Правозахисні організації закликають домогтися звільнення Ремзі Бекірова через суворі умови утримання в колонії.
 

Ще на цю тему