БПЛА Switchblade 600 планують виробляти в Україні

21:00 02.10.2024

Компанія AeroVironment підписала угоду з неназваною українською компанією щодо локалізації виробництва дронів Switchblade 600.

Договір уклали на Міжнародному форумі оборонних індустрій в Києві DFNC2, пише Мілітарний.

Українську компанію-підписантку не називають з міркувань безпеки.

Брет Хаш, старший віцепрезидент і генеральний менеджер підрозділу баражуючих ударних систем AeroVironment, повідомив, що “Це розпочнеться з того, що, по суті, будуть відправлені компоненти підсистем… Отже, все розпочнеться з дуже простої інтеграції. А потім з часом ми локалізуємо дедалі більше систем і вдосконалимо комплекс так, щоб він стала кращим, ніж є сьогодні”, – сказав він.

Наразі договір має узгодити уряд США, над цим працюють обидві країни. На це може знадобитися близько 9 місяців. Щодо обсягів майбутнього виробництва – цифру не називають. Водночас Брет Хаш зазначив, що це має бути кілька тисяч Switchblade 600 на рік.

Він зауважив, що українські військові використовують баражуючий боєприпас Switchblade 600 не так, як планувалося. Від початку ця зброя надавалася американським спецпризначенцям для ведення нерегулярних бойових дій та ураження рухомих цілей.

Українські військові застосовують цю зброю для ураження цілей вартістю 20-25 млн доларів, наприклад, систем протиповітряної оборони "Панцир" чи "С-300".

Також представник AeroVironment зазначив, що компанія працює над спрощенням експлуатації Switchblade. Брет Хаш зауважив, що є різні відгуки щодо ефективності застосування від різних підрозділів. Однак поліпшити результат можна за допомогою тренувань, які потрібно проводити безпосередньо в Україні.

У серпні цього року стало відомо, що США розмістили замовлення на закупівлю Switchblade 600 вартістю близько 1 мільярд доларів.
 

Ще на цю тему