Трьох окупаційних «керівників» органів МВС із Криму судитимуть за державну зраду – прокуратура

15:20 04.10.2024

Трьох окупаційних «керівників» органів МВС із Криму судитимуть за державну зраду. Їм загрожує до 15 років ув'язнення.

Про це повідомляє прокуратура АР Крим та м.Севастополя, передає Укрінформ.

"Прокуратура автономії скерувала до суду обвинувальні акти щодо трьох колишніх працівників органів МВС, які перейшли на бік ворога. Їм інкриміновано державну зраду (ч. 1 ст. 111 КК України) та загрожує до 15 років позбавлення волі". - йдеться у повідомленні.

Слідством встановлено, що двоє з обвинувачених з 2012 року працювали першим заступником начальника Головного управління - начальником слідчого управління ГУ МВС України в АР Крим та заступником начальника слідчого управління УМВС України в м. Севастополі.

Однак, після окупації півострова останні зрадили присягу та перейшли на службу до ворога, обійнявши посади "заступника міністра внутрішніх справ по Республіці Крим – начальника слідчого управління" та "заступника начальника УМВС Росії по м. Севастополю - начальника слідчого управління".

Інший обвинувачений у 2000-2006 роках проходив військову службу в ЗСУ, а з 2007 по 2014 роки обіймав різні посади в Миргородському міському відділі УМВС України в Полтавській області та управлінні карного розшуку ГУ МВС України в Харківській області, звільнившись у липні 2014 року.

Після цього, з метою працевлаштування до правоохоронних органів держави-окупанта, він прибув до Криму та розпочав роботу в окупаційних органах МВС, а у 2016 році - обійняв посаду "начальника відділу поліції №2 "Лівадійський" МВС РФ по місту Ялта".

Своїми діями обвинувачені сприяли створенню та функціонуванню окупаційних органів внутрішніх справ на півострові, а також надавали допомогу представникам іноземної держави у проведенні підривної діяльності проти України, додали в прокуратурі.
 

Ще на цю тему