Політв'язня Акіма Бекірова етапували із Саратовської області РФ до Чувашії

21:00 04.10.2024

Політв'язня Акіма Бекірова, незаконно засудженого Росією до 14 років ув'язнення, етапували з в'язниці Балашова Саратовської області в ІЧ-9 у місті Цивільську Республіку Чувашія.

Про це повідомила його дружина Сабріє «Кримській солідарності», передає Укрінформ.

«Політв'язня вивезли з Балашова 12 вересня 2024 року. Потім його за етапом перевезли до СІЗО Саратова, до Казані та СІЗО Цивільська. Вже 1 жовтня він повідомив сім'ї, що його збираються везти до колонії. Після прибуття до ІЧ-9 Бекіров зміг повідомити через іншого кримського політв'язня, що знаходиться на карантині», – йдеться у повідомленні.

Акім Бекіров - кримськотатарський активіст. До арешту займався питаннями IT-безпеки, допомагав із передачами до СІЗО, відвідував судові процеси.

27 березня 2019 року в Криму проходили наймасовіші обшуки у селищах Кам'янка, Строганівка та Біле Сімферопольського району. Серед більш як двох десятків затриманих кримських татар був і Акім Бекіров.

18 березня 2022 року Південний окружний військовий суд засудив Акіма Бекірова до 14 років колонії суворого режиму. Його звинуватили в організації в Криму діяльності осередку ісламської партії Хізб ут-Тахрір, визнаної в Росії терористичною, але дозволеною в низці інших країн світу.

7 липня 2023 року Апеляційний військовий суд у Москві залишив рішення чинним.

У слідчих ізоляторах Криму та Ростовської області Акім Бекіров провів понад чотири роки. На волі у нього залишилися дружина та двоє неповнолітніх дітей.
 

Ще на цю тему