У Молдові пройшли обшуки в приміщеннях партії, пов’язаної з проросійським Шором

20:40 15.10.2024

Співробітники молдовського Наццентру боротьби з корупцією (НЦБК) і прокуратури Бельц 15 жовтня провели нові обшуки у справі про підкуп виборців і незаконне фінансування партій.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Newsmaker.

У НЦБК повідомили, що обшуки відбулися в офісі політичної партії і в будинках людей, які є членами цієї партії. Йдеться про партію "Відродження", яка пов'язана з олігархом-втікачем Іланом Шором.

Правоохоронці з'ясували, що фігуранти справи брали участь у процесі підкупу виборців. Вони складали списки людей, зацікавлених в отриманні незаконної винагороди за свій голос на виборах 20 жовтня.

Під час обшуків правоохоронці вилучили мобільні телефони, гроші та чорнові записи. Справу про підкуп виборців і незаконне фінансування партій розслідує прокуратура Бельц. 

Минулого тижня у Молдові оголосили про затримання трьох підозрюваних після понад сотні обшуків у осіб, пов’язаних з партією олігарха Ілана Шора, у справі щодо незаконного фінансування партій та підкупу виборців.

Нагадаємо, вже найближчої неділі – 20 жовтня – у Молдові одночасно пройдуть президентські вибори та голосування на референдумі щодо вступу у ЄС. 

Ще на цю тему