Остін летить у Європу: говоритиме про Україну на міністерських зустрічах НАТО і G7 

12:00 16.10.2024

Міністр оборони США Ллойд Остін цього тижня вирушить у Європу для участі у важливих міжнародних зустрічах, зокрема з представниками НАТО та країн "Великої сімки" (G7), де обговорюватиметься подальша підтримка України.

Про це повідомила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх, пише Укрінформ.

Як зазначила Сінгх, глава відомства перебуватиме в Брюсселі з 16 до 18 жовтня, де візьме участь у низці багатосторонніх зустрічей. Основна увага буде приділена зустрічам на рівні міністрів оборони країн НАТО та представників Глобальної коаліції по боротьбі з ІДІЛ.

За словами представниці Пентагону, ключовими темами обговорень стануть зміцнення колективної оборони Альянсу, адаптація коаліції до нових викликів безпеки та питання посилення військової підтримки України.

Згодом Остін відправиться у Неаполь, де 19 жовтня запланована зустріч міністрів оборони країн G7. Вона буде присвячена забезпеченню подальшої військової допомоги Україні, а також обговоренню інших глобальних безпекових питань.

Нагадаємо, за інформацією телеканал ZDF, найближчим часом засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" не відбудеться, попри запланований візит президента США Джо Байдена до Німеччини.
 

Ще на цю тему