В Україні посилюють заходи безпеки у морських портах

17:40 22.10.2024

Наразі на підхід до портів Одещини очікують 86 суден. Тому питання безпеки портів, персоналу та суден - першочергове.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявив віцепрем’єр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба під час відвідин портів Чорноморськ, Південний та Одеса.

Кулеба наголосив на важливості стабільної роботи українських портів та Українського морського коридору.

«Посилюємо оборонні заходи в кожному порті. Впроваджуємо додаткові дії, що підвищать рівень обороноздатності та безпеки. Необхідно також забезпечити додатковий захист персоналу підприємств на території морського порту, в тому числі облаштування локацій мобільними укриттями», - сказав він.

За словами віцепрем’єра, буде виділено додаткові кошти на відновлення інфраструктури Одеського порту. Йдеться як про модернізацію ключових об’єктів, так і посилення загальної захищеності портових територій.

«Наразі на підхід до портів Одеса, Чорноморськ та Південний очікують 86 суден, які мають експортувати майже 2 млн т вантажів. Попри регулярні обстріли Росією по українській інфраструктурі, в тому числі по цивільних суднах та зерносховищах, Україна продовжує бути гарантом продовольчої безпеки світу», - зазначили в міністерстві.

Як повідомялось, за час дії Українського морського коридору до портів Одеса, Чорноморськ та Південний зайшло понад 2,8 тис. суден, якими продукція відправляється до понад 50 країн світу.

Із 15 березня 2024 року український коридор розпочав роботу в цілодобовому режимі, що дало змогу збільшити показники експорту аграрної та іншої продукції на 20%.
 

Ще на цю тему