«Україна ніколи не відмовиться від Криму» – голова ВРУ на саміті «Кримської платформи»

17:00 24.10.2024

Україна ніколи не відмовиться від Криму, а боротьба за повернення Кримського півострова є «невід'ємною частиною боротьби за свободу та незалежність України». 

Про це 24 жовтня заявив спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук на Третьому парламентському саміті «Кримської платформи», який проходить у столиці Латвії Ризі, пише Крим.Реалії.

«Ми ніколи не відмовимося від Криму, як ніколи не відмовимося від жодного клаптика тимчасово окупованої агресором української землі. Для нас звільнення Криму не має альтернативи. Це наша земля і там живуть наші люди», – заявив Стефанчук.

Він також закликав учасників саміту розглянути можливість визнання парламентами їхніх країн депортації кримськотатарського народу актом геноциду. За його словами, «кримськотатарський народ мріє про відновлення справедливості».

Третій парламентський саміт «Міжнародної Кримської платформи» розпочав свою роботу 24 жовтня у Ризі. 23 жовтня стартувала неофіційна частина – заходи, організовані представниками кримськотатарського народу. Серед учасників – голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, звільнений із російського ув'язнення в межах обміну заступник голови Меджлісу Наріман Джелял та голова Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв.
 

Ще на цю тему