Невдовзі в Україні має запрацювати другий завод концерну Rheinmetall – гендиректор

21:00 26.10.2024

В Україні вже працює перший з чотирьох заводів, які запланував збудувати оборонний концерн Rheinmetall. 

Невдовзі має запрацювати другий завод, заявив в інтерв'ю генеральний директор концерну Армін Паппергер, пише ZN.ua.

"У нас багато хороших планів. Перший завод уже працює. Українська оборонна індустрія – це наш партнер. Зараз у нас є виробниче підприємство і підприємство з обслуговування. Наприкінці року ми вже матимемо першу надсучасну бойову піхотну машину Lynx в Україні. На цей момент ми обслуговуємо бойові машини піхоти, але також головні бойові танки. Тож це дуже продуктивне спільне підприємство", – розповів директор Rheinmetall.

За словами Паппергера, концерн готується до будівництва в Україні порохового заводу, та заводу з виготовлення боєприпасів. Крім того, Rheinmetall хоче налагодити виробництво систем ППО, щоби Україна могла сама себе захищати.

Водночас гендиректор зауважив, що з німецького та з українського боку інколи виникає питання бюрократії, “однак врешті решт усе працює".

Нагадаємо, компанія Rheinmetall отримала рекордний портфель замовлень на суму 48,6 млрд євро, оскільки продажі й прибутки найбільшого оборонного концерну Німеччини продовжують зростати на тлі війн в Україні та Секторі Гази. Концерн, що базується в Дюссельдорфі, повідомив 8 серпня, що продажі в першому півріччі зросли на третину до 3,8 млрд євро, а операційний прибуток майже подвоївся до 404 млн євро завдяки зростанню замовлень на озброєння і боєприпаси.
 

Ще на цю тему